Η Ιστορία του Keep Calm... (+video)

Hamai Leon | 21.2.14 | 0 σχόλια



H αφίσα με το λεκτικό ’Keep Calm and Carry On’ έχει αναπαραχθεί σε τόσες πολλές εφαρμογές και διαφορετικές εκδοχές, που τη συναντάμε απλά παντού.



Πρώτη φορά τη συναντάμε 70 χρόνια πριν, σε μία από τις 3 αφίσες προπαγάνδας που τύπωσε η βρετανική κυβέρνηση την άνοιξη του 1939, στην έναρξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.




Παρ’ ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν τις εξέδωσε επίσημα, η γραμματοσειρά της αφίσας ήταν ειδικά σχεδιασμένη για να είναι δύσκολο να πλαστογραφηθεί από τους Γερμανούς, μαζί και με το στέμμα του βασιλιά Γεωργίου του 6ου.




50 χρόνια αργότερα, o ιδιοκτήτης ενός βιβλιοπωλείου, σε μια μικρή αγγλική πόλη με το όνομα Alnick, είχε την ίδια αφίσα στον τοίχο καδραρισμένη. Οι πελάτες του βιβλιοπωλείου λάτρεψαν την αφίσα και το σύνθημά της προτρέποντας τον ιδιοκτήτη να την ανατυπώσει σε περισσότερα κομμάτια. Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει την ιστορία της και την πορεία της στο χρόνο.









πηγή κειμένου, εδώ:


Category: , , , ,

Ζήτω το ελεύθερο blogging:
Ο Hamai Leon είναι ένα "τρελόπαιδο" με πολλά, διαφορετικά και πολλές φορές ακόμα και αντιφατικά ενδιαφέροντα! Πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στην απρόσκοπτη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών

0 σχόλια