Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πόλη του Μέλλοντος για το 2014!

Hamai Leon | 27.2.14 | 0 σχόλια



Στην Ευρώπη μια πόλη έχει μέλλον: η Θεσσαλονίκη!!!

Η διάκριση προέρχεται από διεθνή διαγωνισμό ενός περιοδικού των Financial Times.

Η Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό «European Cities of the Future», του περιοδικού «Foreign Direct Ιnvestments» της βρετανικής εφημερίδας «Financial Times».



Ήρθε πρώτη ανάμεσα σε 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους, στην κατηγορία «Best Mid - Sized city for human capital and lifestyle».
Η αξιολόγηση των πόλεων είχε ως κριτήρια το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, τον αριθμό των πανεπιστημίων, τους φοιτητές, την ποιότητα ζωής, τον αριθμό των γιατρών κ.ά.
«Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων» δήλωσε στο voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν.

















Πηγή 1
Πηγή 2


Category: , , ,

Ζήτω το ελεύθερο blogging:
Ο Hamai Leon είναι ένα "τρελόπαιδο" με πολλά, διαφορετικά και πολλές φορές ακόμα και αντιφατικά ενδιαφέροντα! Πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στην απρόσκοπτη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών

0 σχόλια