7 Μαύρες Υπερτροφές

Hamai Leon | 2.2.14 | 0 σχόλια


Γνωρίζετε ότι οι μαύρες τροφές διαθέτουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις ανοιχτόχρωμες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες;

Σας παρουσιάζουμε τις 7 μαύρες υπερ-τροφές και τα πλεονεκτήματά τους για την υγεία μας.

Μαύρο ρύζι:
Επειδή είναι λιγότερο επεξεργασμένο από το λευκό, διαθέτει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από τη δράση των ελεύθερων ριζών και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας.


Μαύρες φακές:
Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένες, αλλά είναι ιδιαίτερα θρεπτικές. Μία κούπα μαύρες φακές περιέχει 8 mg σιδήρου, τη μισή δηλαδή ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα για τις γυναίκες.
Παράλληλα, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης.

Μαύρα μούρα (Βατόμουρα) :
Οι πολυφαινόλες που εντοπίζονται στα σκούρα μούρα, δρουν υποστηρικτικά στην αποτροπή της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου στις μεγαλύτερες ηλικίες. Παράλληλα ενισχύουν την άμυνα του δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η βιταμίνη C προλαμβάνει τα καρδιακά προβλήματα.

Μαύρα φασόλια:
Τα βιοφλαβονοειδή στη φλούδα των μαυρομάτικων και των άλλων μαύρων φασολιών προστατεύουν από την εκδήλωση καρδιακών νοσημάτων, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες προκαλούν γρήγορα το αίσθημα κορεσμού.




Μαύρη σόγια:
Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση μαύρης σόγιας μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης θρόμβωσης.

Μαύρο τσάι:
Το μαύρο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη σωματική άσκηση και περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής.

και φυσικά...

Μαύρη σοκολάτα:
Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, δηλαδή σε ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.




Category: ,

Ζήτω το ελεύθερο blogging:
Ο Hamai Leon είναι ένα "τρελόπαιδο" με πολλά, διαφορετικά και πολλές φορές ακόμα και αντιφατικά ενδιαφέροντα! Πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στην απρόσκοπτη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών

0 σχόλια