Πως Ένα Νόμισμα Γίνεται Έργο Τέχνης (34 εικ.)

Hamai Leon | 2.2.14 | 0 σχόλια



Τα νομίσματα είναι στην πραγματικότητα μικρά γλυπτά μαζικής παραγωγής. Αυτά τα μικρά γλυπτά χρησιμοποιεί ως βάση ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης/designer Andre Levy για να δημιουργήσει το δικό του κόσμο. Ζωγραφίζει και μετατρέπει τις φιγούρες του κάθε νομίσματος σε σούπερ ήρωες ή σε πρόσωπα της ποπ κουλτούρας.

Το συγκεκριμένο έργο/project είναι πρωτότυπο και περνάει το παρακάτω μήνυμα (όπως το διατυπώνει ο ίδιος ο Andre): "είναι δυνατόν να μας αρέσει ένα ένα σεντ περισσότερο από τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν απλα και μόνο εισάγοντας σ' αυτό μια νέα ιστορία? Αφού δείτε αρκετά από τα έργα του είμαι σίγουρος πως η απάντησή σας θα είναι θετική καθώς θα έχετε αποκτήσει ήδη κάποιο "αγαπημένο"!

Αν προσέξετε, θα διαπιστώσετε πως στη συλλογή του υπάρχουν τουλάχιστον 3 ελληνικά νομίσματα (τόσα ανακάλυψα εγώ) που αποτέλεσαν τον καμβά για κάποιο έργο του, και αυτό είναι ιδιαίτέρως διασκεδαστικό για τα δικά μας μάτια!

Το όνομα του project είναι "Tales You Loose" (Ιστορίες που Χάνετε) και ήταν μια πρωτότυπη ιδέα του Andre Levy που "γεννήθηκε" στο Instagram. Ο ίδιος, από την Φρανκφούρτη όπου μένει και έχει την έδρα  του, δηλώνει πως κάθε πολιτικό νόημα που πιθανόν να προκύπτει από τις εικόνες αυτές, είναι καθαρά συμπτωματικό. Εσείς τι λέτε?

Πριγκίπισα Λέια  (Star Wars)

Joker (Batman)

Παπαστρούμφ

 Lion-O (Thundercats)

Guy Fawkes (V for Vendetta) 


Catwoman

Thor
Αλεξ (Το Κουρδιστό Πορτοκάλι)

Amelie

Amy Winehouse

Crocodile Dundee

Cyclops

Cyclops 2

Einstein

Firestorm

Karl Lagerfeld

Kenny (South Park)

Major Lazer

Michael Jackson (Thriller)

Mortal Kombat

Mortal Kombat 2

Pokémon Pikachu

Remy Lebeau Cajun (X-Men)

This coin is not available in your country - sorry about that...

Supergirl

Super Mario Bros

The Blues Brothers (Dan Aykroyd)

Wonder Woman

Tinkerbell (Peter Pan)

Χιονάτη

Wilma (Flintstone)

Wolverine (X-Men)

The Phantom

Philip Joe Fry (Futurama)







http://talesyoulose.tumblr.com/

Category: , , ,

Ζήτω το ελεύθερο blogging:
Ο Hamai Leon είναι ένα "τρελόπαιδο" με πολλά, διαφορετικά και πολλές φορές ακόμα και αντιφατικά ενδιαφέροντα! Πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στην απρόσκοπτη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών

0 σχόλια