7 Super Foods για δυνατό εγκέφαλο

Hamai Leon | 8.1.14 | 0 σχόλια


Ποντάρετε στις θαυματουργές ιδιότητές τους για υγιές, παραγωγικό και κοφτερό μυαλό.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πολλών ερευνών, η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Αν λοιπόν θέλετε να βελτιώσετε τη μνήμη, να ενισχύσετε την προσοχή σας, αλλά και να αυξήσετε την αποδοτικότητά σας, εντάξτε τα παρακάτω στο διαιτολόγιό σας:

Μούρα: Τα φρούτα που ανήκουν στη μεγάλη ομάδα των μούρων (βατόμουρα, μύρτιλλα, γκότζι μπέρι κ.ά.) μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση των τοξινών από τον εγκέφαλο. Μάχονται επίσης τη διαδικασία της γήρανσης, ενώ λόγω των φλαβονοειδών που περιέχουν συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης.

Καρύδια: Άριστες πηγές καλών λιπαρών (λινολεϊκό οξύ, αραχιδονικό οξύ, ολεϊκό οξύ κ.ά.) μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Βοηθούν επίσης στην καλή κυκλοφορία του αίματος και στην επαρκή οξυγόνωση του εγκεφάλου.

Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, προάγει τις μαθησιακές ικανότητες, ενώ διασφαλίζει τη σωστή αιμάτωση του εγκεφάλου. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά καθυστερεί τη νοητική γήρανση. Τέλος, η κατανάλωσή του έχει αποδειχτεί ότι βοηθά στη σύνθεση και τη διατήρηση της μυελίνης (επικαλυπτική ουσία που προφυλάσσει τα νεύρα).

Λιπαρά ψάρια: Έχουν υψηλή συγκέντρωση σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν τους νευρώνες από τη συγκέντρωση χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών. Επιπλέον, προάγουν τη λειτουργία της μνήμης και διευκολύνουν την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο. Αν τώρα αναρωτιέστε ποια ψάρια ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, αυτά είναι η σαρδέλα, ο σολομός, καθώς και ο τόνος.

Καφές: Περιέχει την ουσία καφεΐνη η οποία διεγείρει το νευρικό σύστημα. Συγκεκριμένα τις περιοχές εκείνες που είναι υπεύθυνες για την εγρήγορση, τη συγκέντρωση και τη μνήμη.

Σπανάκι: Πρόκειται για μια από τις αγαπημένες τροφές του μυαλού επειδή είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες Ε και Κ. Τα εν λόγω θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν στην πρόληψη της άνοιας. Σύμφωνα μάλιστα με τα πορίσματα έρευνας, τρεις μερίδες από πράσινα φυλλώδη λαχανικά καθημερινά είναι ικανές να καθυστερήσουν την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών κατά 40%.

Νερό: Δεν είναι τυχαίο που το αποκαλούν «πηγή ζωής». Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό, έχει όμως πραγματικά θαυματουργές ιδιότητες. Η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία συγκέντρωσης, έλλειψη εγρήγορσης, αλλά και σε σοβαρές διανοητικές διαταραχές σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Εκτός από την ενυδάτωση των εγκεφαλικών κυττάρων, το συγκεκριμένο αγαθό συμβάλλει στη μεταφορά χρήσιμων υδατοδιαλυτών ουσιών προς αυτά.

πηγή

Category: ,

Ζήτω το ελεύθερο blogging:
Ο Hamai Leon είναι ένα "τρελόπαιδο" με πολλά, διαφορετικά και πολλές φορές ακόμα και αντιφατικά ενδιαφέροντα! Πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στην απρόσκοπτη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών

0 σχόλια