Brazil (1985) by Terry Gilliam

Hamai Leon | 19.6.14 | 0 σχόλια



Όταν ένας ασήμαντος δημόσιος υπάλληλος ανακαλύπτει ένα λάθος στα γρανάζια του συστήματος, του οποίου αποτελεί ένα ακόμη αναλώσιμο πιόνι, μετατρέπεται αυτόματα σε εχθρό του κράτους. Παντρεύοντας τις δυστoπικές φαντασίες του Κάφκα, του Χάξλεϊ και του Όργουελ, ο Τέρι Γκίλιαμ μάς συστήνει το βασίλειο τρόμου ενός αφάνταστα καταπιεστικού καθεστώτος γραφειοκρατίας, όπου η φυγή είναι σχεδόν αδύνατη.



Ονειρική σάτιρα ενός κόσμου όχι πολύ μακρινού, το «Brazil» αποτέλεσε για τον Γκίλιαμ ένα τρελό σχέδιο που συνάντησε τρομακτικές πιέσεις από το στούντιο, σχεδόν επαληθεύοντας το φουτουριστικό όραμά του για την πάλη ενός μοναχικού ονειροπόλου ενάντια στο σύστημα.



Δέσμιος ενός τυραννικού αυτοματισμού και του άγρυπνου βλέμματος ενός αδίστακτου Μεγάλου Αδελφού, ο ήρωας του «Brazil» βρίσκει ωστόσο καταφύγιο, όπως και ο ασυμβίβαστος δημιουργός του, στην οργιαστική του φαντασία, όπου αποκτά κυριολεκτικά φτερά και διεκδικεί την ελευθερία του με το πάθος που ο πραγματικός κόσμος του έχει στερήσει.




Μια ταινία του 1985 η οποία είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Κλασική πλέον, όσο το "Blane Runner" και must όσο το "1984" του Οργουελ!


Δείτε την ταινία online με ελληνικούς υπότιτλους εδώ:




Κάποιες πολύ όμορφες αφίσες για την ταινία:









Category: , ,

Ζήτω το ελεύθερο blogging:
Ο Hamai Leon είναι ένα "τρελόπαιδο" με πολλά, διαφορετικά και πολλές φορές ακόμα και αντιφατικά ενδιαφέροντα! Πιστεύει στην ελευθερία του λόγου και στην απρόσκοπτη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών

0 σχόλια